Irlandsresa med Gefle whiskysällskap 2018

Irlandsresa med Gefle whiskysällskap 2018

Vi blev fem stycken som deltog i årets resa till Irland. Vi flög den 3 september från Arlanda till Dublin och hyrde en Citroen C4 som rymde oss och bagage.

Vänstertrafik men Hans körde oss tryggt och säkert

Cooley destillery tog ej emot besök och tyvärr hade närmaste pub med deras utställning stängt. Bilresan gick vidare i vackra miljöer och in i Nordirland.

Giant Causeway Världsarv med branta stup och magnifik vy. De sexkantiga stenformationerna som pelare så vi tyvärr på långt håll och vi hade inte tid att vandra närmare. Det hade behövts en halv dag minst för detta.

Bushmills destillery blev det besök vid.

Bushmills destillery och provning av 10 YO, 12 YO och en till.

Vi bodde flott Tullamore. Det var fest och flera limosiner men ej för oss.

Tullamore destillery och deras vackra stora fabrik. Besökscentrat låg centralare i Tullamore samhälle och där gjorde vi ett besök.

Limerick är en stor stad, vi gjorde ett besök och fikade på en nattklubb, dagtid.

The Jameson experience  i Midleton, där blev det en provning.

Åter i Dublin och besök på Teeling destillery på fredagen. 

Provning av Teeling single malt, Teeling revival single malt och Teeling seasonal single cask.

Guinnes hade ett stort fabriksområde i centrala Dublin. Speciella turer för besökare men de var dyra och vi besökte det ej.

Blooms hotel i Dublin hade en vacker jugendfasad. Hotellet låg mycket centralt och i det mysiga, pubtäta Temple bar-området. Bra bokat av Conny.

Lördagen 8 september, dagen före valdagen i Sverige, flög vi hem. Allt hade gått bra och vi hade upplevt mycket och haft en underbar tid tillsammans.