PM Snapsprovning 2018

Snapsprovning 8 dec 2018

Årets snapsprovning, som lockade 67 medlemmar med gäster, inleddes med mingel och provning av årets glögg Blossa 18 di Limone. Den är inspirerad av smaker från Italien med såväl likören limoncello som basilika. Ordförande Margareta hälsade alla personligen välkomna.

Redan under minglet underhöll duon Grannarna som består av vår egen styrelsemedlem Tommy Hjelm och hans kompis Sven-Eric Eriksson. De fortsatte sedan under hela kvällen med att vid lämpliga tillfällen ge prov på sin musikalitet och fick även oss övriga deltagare att sjunga riktigt vackert (i eget tycke) till snapsarna.

I år hade vi ett nordiskt tema och provade Grythyttans Jul Aquavit (Sverige), Brennivin (Island), Linje Christmas (Norge), Aalborg Jule Aquavit (Danmark) samt Bröndums Jul Aquavit (som fick gå som finsk eftersom det anrika danska märket Bröndrum numera är i finsk ägo). Snapsarna presenterades av medlemmar ur styrelsen som också gav några korta utvikningar, bland annat om den isländska jättekvinnan Gryla och hennes 13 olydiga tomtenissar som gästar isländska familjer under 13 dagar före jul.

Efter en försiktig avsmakning av snapsarna kastade vi oss ohämmat över det rika och välsmakande julbordet som hade lagats till av den förträfflige Daniel med medarbetare. Ett stort antal lämpliga snapsvisor lockade oss att efterhand tömma snapsglasen.

Till mångas förvåning lyckades vi också få plats för en mycket god efterrätt samt kaffe och konjak. Vår styrelsemedlem Göran Nilsson gav en grundkurs i avsmakning av konjak som innebar att vi ännu bättre kunde njuta av Dobbe Christmas XO.

Grannarna

De fem snapsarna

Dobbe Christmas XO

Styrelsen i sina tomteluvor (bild från Maggan)