Styrelse

MargaretaMargareta Herdin, Ordförande
Epost: ordforande@geflewhiskysallskap.se

Margareta Herdin (Maggan) är gift med Gunnar och har dottern Tina. Vi bor i kedjehus i Bomhus på
vintern och på en ö i Bottenhavet på sommaren. Mina intressen, förutom GWS (förståss) är ö-liv, båtliv, föreningsliv, umgängesliv och ”vattenpass.” Jag är utbildad lågstadielärare med vidareutbildning , 1-7 lärare, och i beteendevetenskap såsom pedagogik och psykologi. Har arbetat med elever från sex år upp till vuxna elever på HIG. Har haft många befattningar inom skolans väggar, är nu pensionär efter 43 yrkesverksamma år. Ser fram mot mitt nya liv utanför klassrummet och ser fram mot att vara med och utveckla Gefle Whiskysällskap.


 


GunnarGunnar Herdin, Ledamot, Kassör
Epost: gunnar.herdin@gmail.com

Ingenjör, arbetat inom telekommunikation i olika företag under 40 år. Inom teknik marknad, utveckling och logistik. Numera halvtid på högskolan i Gävle och halvtid som pensionär. Gift med Maggan (Margareta) och har en utflugen dotter. Gävlebo sedan födelse med många resor i utlandet i både privat och i affärer. Intressen förutom whisky i alla former, god mat och dryck. Båt, sommarstuga, umgänge med vänner, teknik, föreningsliv, musik, bokläsning och annat som gör livet gott att leva.


Kaj Wejander, Ledamot, Webbansvarig

Epost: kaj@wejander.se
Jag är gift med Lena och bor i Gävle på Ingebovägen. Vi bor i en villa och har också ett fritidshus i Söderhamn kommun. Vi har tre utflugna barn. Jag är arkitekt med samhällsplanering som inriktning. Senast jobbade jag på högskolan, men nu är jag pensionär. Kul tycker jag att whisky, långfärdsskridskor, skidåkning, båt, hus, resor mm är.

 

 


 Göran Nilsson, Ledamot, Klubbmästare

Epost: goranonilsson@gmail.com

Jag är född och uppvuxen i Småland och känner mig lite släkt med skottarna. Har varit intresserad av whisky i 20 – 25 år. Den 1:a whiskyn jag kom i kontakt med var Mac Allan,
som då hade blivit utnämnd till årets whisky. Jag har varit med i GWS sedan tiden då mötena var på CH. Är delägare i ett par små fat från svenska destillerier. Har varit på besök i Skottland 4 gånger, 5, dock inte Islay, vilket är lite irriterande, hoppas det blir av någon gång.


Tommy Hjelm, ledamot i GWS

Epost: tommy.hjelm@tompagerda.net

Jag bor i Lillhagen-Bomhus med min sambo Ingegerd. Vi har en dotter Lisa som sedan 16 år bor och jobbar i London. Utbildad möbelsnickare, jobbade några år på 70-talet som slöjdlärare. Jobbade fackligt i Handels på 80-talet, senare 6 år som arbetsledare inom Kooperationen.

Gick därefter vidare med olika högskoleutbildningar med inriktning på datorer (databaser, programmering, nätverk m.m.). Arbetade sedan några år som datalärare med vuxenutbildning på ett par utbildningsföretag i Gävle. De senaste 16 åren fram till min pensionering 2015 har jag jobbat som gymnasielärare på Gävleanstalten, anställd av Kriminalvården. Jag hoppar fortfarande in då och då på anstalten när behov finns.

Mitt intresse för Whiskey, speciellt single malt, väcktes för ca: 20 år när jag var medlem iThe English Speaking Society i Gävle och lyssnade på en föreläsning av en whiskeyexpert från Grants i Skottland.

För övrigt är mitt stora fritidsintresse musik och jag har spelat 10 år i ett irländskt band och även 10 år i ett coverband. Jag spelar gitarr, mandolin, mandola, banjo och munspel, samt sjunger. För tillfället har en kompis och jag startat en musikduo där vi försöker spela så mycket som vi kan.

 

Ulf Sandgren, Ledamot

Epost: ulfsandgren@telia.com

Tillhör Lantmätare utan gränser (omskrivning för pensionär). Gift med Eva sedan 45 år tillbaka och vi har två barn med familjer. Seglar, åker långfärdsskridskor, går på gym och umgås med många trevliga människor. Tycker om att smutta på en god whisky, men vill gärna lära mig mer.